diumenge, 28 de gener del 2024

Exposició a Barcelona sobre Lluís Josep Grífol i les seves experiències ovni a Montserrat


El proper dijous 1 de febrer s'inaugura al Centre Cívic pati llimona de Barcelona l'exposició «The calling» (La Crida), de la dissenyadora i fotógrafa xilena Pascale Descazeaux, instal·lada a la capital des de 2019.
L'artista recorda que Lluís Josep Grifol tenia trenta-tres anys quan veié un OVNI per primera vegada. Era el 1977, el mateix any de l’estrena la pel·lícula de Steven Spielberg Close Encounters of the Third Kind (Encontres a la tercera fase). Endemés, també tenia la mateixa edat de Jesús quan va morir. Des d’aquell moment i durant més de quatre dècades, Grifol s’ha dedicat a «fer veure a qui hagi volgut mirar» i l’onzè dia de cada mes ha congregat creients i encuriosits a l’Esplanada OVNI de Montserrat.
Per a l'autora és sorprenent el fet que algunes manifestacions socials són considerades vertaderes i d’altres, en canvi, són rebutjades sense deixar cap espai al dubte o qüestionament. Resulta més fàcil acceptar allò que no ens incomoda que no pas intentar mirar amb uns altres ulls. Veiem allò que estem preparats per veure i entenem tan sols el que els nostres costums o predisposicions ens permeten. Les nostres vivències personals i el nostre biaix cultural ens defineixen i, per tant, limiten la nostra manera de veure el món.
Per aquest motiu, mitjançant aquest projecte visual Descazeaux proposa que ens qüestionem el que acceptem com a «real»,volent mostrar que dins la ment de cada persona «hi ha una realitat única, inimitable, indiscutible i tan vàlida i valuosa com la resta».
 
La mostra es pot visitar fins el 18 de març. Sala Ruïnes.