El Centre d’Estudis Interplanetaris, CEI (Centro de Estudios Interplanetarios, Centre for Interplanetary Studies), és una associació sense ànim de lucre dedicada a l'estudi dels Objectes Volants no Identificats, OVNIS creada a resultes de l’interès despertat a Barcelona l'any 1957 per la celebració del Congrés Internacional d’Astronàutica i pel llançament soviètic del primer satèl·lit artificial Sputmik I.
dimarts, 25 d’agost del 2020
Llum estranya a Talteüll
divendres, 7 d’agost del 2020
Llum vermella sobre el cel de Vilanova de Raò
OVNI66 ha publicat una observació d’un no identificat ocorreguda el proppassat diumenge a Vilanova de Raò a les 21.31, hora local. La informació procedeix d’un formulari en línia.
Segons el seu relat, l’informant no identificat era a casa d’un amic, al costat del supermercat Casino, quan aquest va veure una llum vermella incandescent al cel i immediatament li va assenyalar, de manera que també va poder-la contemplar, així com la seva filla. Es movia en direcció Nord-est, Perpinyà – Salelles, seguint una trajectòria recta formant un angle d’uns 30º amb moviments lleugerament a sacsejades. Al damunt s’hi veia com un lleuger fum negre que va romandre durant uns instants quan la llums va desaparèixer. L’observació va durar només uns 10 o 15 segons, sense temps de fer una fotografia. No es va sentir cap soroll.
El testimoni anònim, que només ha deixat un correu electrònic i no ha contestat de moment a les preguntes d’OVNI 66, ha indicat que no es podia tractar ni d’un avió ni d’un helicòpter. El cel estava lleugerament ennuvolat i feia una mica de vent.
Pascal Guillaumes, propietari de la pàgina web, assenyala que la descripció, malgrat ésser succinta, recorda la d’una bengala o un coet pirotècnic, el que explicaria la persistència del fum en extingir-se la llum. Aquesta hipòtesi seria força compatible amb la duració, la trajectòria contra el vent que bufava de nord-oest, amb ratxes fortes i la desaparició sobtada.
Guillaumes recorda que la persona testimoni, en el seu relat, considera que no podia ser un avió o un helicòpter, cosa a la qual caldria sumar les llanternes xineses, globus o qualsevol objecte sense propulsió pròpia, degut a la direcció del vent que era contrària, de nord-oest a sud-est, a 24 km/h amb ratxes del doble de velocitat.