dilluns, 27 de gener del 2020

Publicat el número 6 de Nous Papers d'Ovnis corresponent a l'any 2019


Ja podeu disposar del número 6 del Nous Papers d'Ovnis.
El volum inclou un article sobre les els "coets fantasma" d'Escandinàvia i la recepció a Catalunya del fenomen, així com un llarg estudi de l'anomenat «meteorit del Turó de la Peira» de Barcelona.
D'altres col·laboracions inclouen un cas de Perpinyà de 1954; observacions de fets singulars al cel de Sant Feliu de Guixols; un cas de Castelldefels de 1958; una breu descripció estadística dels casos recollits pel CEI l'any 2019, així com les seccions habituals amb articles procedents del Bloc del CEI i el recull d'algunes notícies de procedència hemerogràfica

La revista es pot llegir en línia a través d'ISSUU, baixar en PDF des de Mediafire; o bé adquirir-lo de manera impresa sota comanda a preu de cost.

dimarts, 21 de gener del 2020

Conferència de Javier Sierra a la Fundació Llimós

El passat 10 de gener l'escriptor i investigador ufològic i de temes ocults Javier Sierra oferí una conferència a la Fundació de Robert Llimós, presentació a Barcelona, si es pot dir així, de l'Any Ribera.
L'acte es va realitzar en unes condicions de secretisme impròpies d'un acte cultural, especialment tenint en consideració la participació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines. 
També va participar-hi l'escriptor Miquel Aracil, que coneixia a Ribera també per la seva condició d'escafandrista.

dimecres, 15 de gener del 2020

Dos deixants al cel provoquen moltes especulacions

Imatge dels dos suposats «projectils amb flames» compartits a la xarxa. | Twitter

El Consorci del Delta del Llobregat ha publicat aquest matí al seu perfil de Twitter quatre fotografies de dos "projectils amb flames" que haurien sobrevolat "a gran alçada" el Prat de Llobregat en "direcció sud" ahir a les sis de la tarda.
La publicació, que de ben segur no hagués generat tant de rebombori si no fos per la greu explosió d'ahir  a la Petroquímica de Tarragona, ha generat un important debat a la Xarxa, amb especulacions pel fet que la direcció fos cap al sud, com si es tractessin de dos projectils que es desplacessin cap el Camp de Tarragona.
L'autor de les imatges, Jaume Bartra, ha explicat que capturà les imatges entre 18.00 h i les 18.15 h, és a dir, abans que tingués lloc l’explosió. Per la proximitat horària dels dos esdeveniments, s'ha especulat sobre una possible vinculació amb l'accident de la petroquímica de Tarragona. 
Curiosament, a l'inici, es plantejava que els objectes haguessin estat fruit de l’explosió i haguessin solcat el cel fins al Delta de Llobregat, el que implicaria que haguessin "volat" durant uns 80 km...
Les xarxes socials també han especulat amb el fet que els dos "projectils" estiguessin vinculats amb l’origen de l’explosió a un edifici de Torreforta, en el qual va morir un veí. De fet, aquest accident es deu, segons la informació periodística, a una planxa metàl·lica que per efecte de l'explosió a la petroquímica es va propulsar durant dos quilòmetres fins a impactar amb l'edifici.
Per la seva banda, Tomàs Molina, meteoròleg de TV 3, ha explicat que es tractava simplement de dos avions volant a alçades diferents. Els deixants de condensació i il·luminats pel sol quan es posa provoquen el color vermellós fosc, afegint que es tracta d'un efecte similar al d'un cirrus uncinus observat en la fotografia que ha adjuntat amb el seu missatge
El Consorci del Delta del Llobregat ha eliminat la piulada que ha generat el debat, sembla ser que pel fet que el compte està dedicat a la difusió de la biodiversitat del Delta i que no és el lloc adequat per aquest tipus de coses.

dimarts, 14 de gener del 2020

Sant Feliu de Codines anuncia la celebració de l'Any Ribera coincidint amb el dia del centenari dels seu naixement


L'Ajuntament de Sant Feliu de Codines farà saber demà, dia en el qual es compleix el centenari del naixement Antoni Ribera i Jordà, que l'any 2020 es celebrarà a la població vallesana com «L'Any Ribera».
Entre les accions que ha donat a conèixer l'Ajuntament en una nota de premsa es troben:
  • Un passatge que portarà el seu nom.
  • Col·locació d'una placa amb codi QR, que enllaçara amb la seva biografia, a l'edifici del carrer Barcelona 46, on va viure durant anys.
  • Creació d'un llegat amb el nom de l'escriptor a la biblioteca Municipal Joan Petit i Aguilar en el qual intentaran recollir els seus escrits.
  • Organització d'un programa cultural, en coordinació amb altres localitats per honrar la seva memòria i en el qual participaran  representants del món de la cultura i del periodisme sobre els quals va  tenir influència. 

També des de Biblionauta
Paral·lelament, des del web El Biblionauta han decidit reactivar el Projecte CIFIPEDIA L'enciclopèdia lliure de la ciència-ficció i la fantasia, iniciat fa un parell d’anys, aprofitant el centenari del naixement d’Antoni Ribera, ufòleg, traductor, però també escriptor de ciència-ficció. D'aquesta manera conviden a participar en un concurs en línia de creació i ampliació de continguts sobre la seva obra literària des de les 00:01 del 15 de gener fins a les 23:59h del 10 d'abril de 2020.