dijous, 28 de desembre del 2006

Ha mort Rafel Farriols

Rafel, nascut a Barcelona en 1928 i llicenciat en ciències químiques, va fer carrera com a empresari, especialitzant-se en la fabricació de polímers acrílics. El seu talent com a Industrial fou menys conegut que la seva dedicació al tema Ummo, la història d'un suposat desembarcament a la Terra d'un grup d'expedicionaris extraterrestres que durant 30 anys es va dedicar a enviar per correu centenars d'informes tècnics sobre el seu ignot planeta de procedència, Ummo. L’any 1993 José Luis Jordán Peña, acabaria confessant-se coautor del frau.
Rafel Farriols també va ser el primer a organitzar congressos sobre el tema. En va celebrar un a Madrid, el 1971, al Motel Osuna, i un altre a Barcelona, a l'Hotel Ritz, el 1973.
Enamorat dels animals, va crear a la seva residència d'Argentona (Maresme) un viver de cavalls espanyols (www.yeguadafarriols.com), aus rapaços i exòtiques, rèptils i peixos. També era un entusiasta de l'òptica i la tecnologia.
Coautor, junt amb Antoni Ribera, de la primera edició d’
Un cas perfecte (Un caso perfecto, 1973), publicà el 1999 Reflexions crítiques entorn de l'Home, el Cosmos i Déu (Reflexiones críticas en torno a el Hombre, el Cosmos y Dios), reflex de les seves preocupacions metafísiques.

Rafel Farriols a la seva residència d'Argentona l'any 2005. Imatge cedida per la Fundació Anomalia.


Més informació a: www.anomalia.org/g036.htm

Desclassificació a França

El Centre d'estudis espacials de França obrirà arxiu de casos OVNI
Segons el CNES el primer objecte volador no identificat (OVNI) a França fou albirat el 1937, i entre les dècades del 50 i 70 va haver-hi una onada d'observacions.
En breu, els interessats tindran accés a arxius sobre el tema. En els últims temps no hi ha informacions sobre els suposats visitants de l'espai.
El valor de les observacions dels OVNIS Sempre ha estat controvertit i molts interessats acusen les autoritats de silenciar la veritat.
Al gener del 2007, el Centre Nacional d'Estudis Espacials (CNES) té previst obrir a l'opinió pública a través d'Internet el seu arxiu sobre OVNIS.
Henri Broch, professor de la Universitat de Niça i especialista en temes paranormals, acusa al CNES de no haver investigat mai vertaderament el fenomen dels OVNIS. Segons la seva opinió, l'arxiu d'ovnis va ser mal portat.
“Es continuarà sospitant que estem amagant alguna cosa”, va dir resignat l'expert del CNES Jacques Patenet. “molts es fan il·lusions sobre el contingut dels arxius”.
Més de 3.000 documents de la Gendarmeria van ser incorporats al banc de dades. En 100.000 Pàgines va caldre eliminar els noms de persones per protecció d'identitat. Patenet adverteix que no s'han d'esperar novetats espectaculars. Els casos més curiosos ja es van publicar, va afegir.

Font:
Deutsche Presse Agentur (DPA), 27 de desembre de 2006

diumenge, 24 de desembre del 2006

La monografía de Antonio Munáiz disponible en la Red

Gracias a Vicente Juan Ballester Olmos, está disponible en la Red (www.anomalia.org/munaiz.pdf) la monografía sobre ovnis Método para la investigación de fenómenos aeroespaciales (1981) de Antonio Munáiz Ferro-Sastre, entonces teniente coronel del Ejército del Aire español. En los años setenta, Antonio Munáiz había actuado como juez-informador en la encuesta de varios relevantes avistamientos ovni en las Islas Canarias. Para el ascenso al empleo de coronel, como teniente coronel debía pasar un curso de Estado Mayor en la Escuela Superior del Aire que concluía con la presentación de un trabajo sobre temas técnicos y profesionales. Antonio optó por exponer el método que había usado entre 1974 y 1977 en las investigaciones ovni realizadas en la Zona Aérea de Canarias, como juez instructor. Ahora, gracias a la iniciativa de nuestro socio valenciano, es fácilmente accesible.

Más información en: www.anomalia.org/g035.htm

divendres, 8 de desembre del 2006

Falsa flota d’ovnis a Madrid el mes de juny

El 10 de juny de 2006 cap a les las 19.15 hores una persona captava en vídeo un munt d’objectes esfèrics sobre el cel de Madrid. Quasi en el mateix moment un fotògraf de la localitat de Las Rozas, propera a la capital d’Espanya, realitzava unes instantànies d’uns cinquanta objectes de color blanc.
En no saber de què es tractava, els testimonis van etiquetar adequadament l’observació com a un cas ovni. L’explicació aquest cop era força senzilla, car només eren globus d’heli procedents d’una manifestació de l’Associació (espanyola) de víctimes del terrorisme (AVT).

Font: Vicente Juan Ballester Olmos, fotocat.blogspot.com (27 d’octubre de 2006).

L´aigua líquida trobada a Mart suggereix que el planeta està actiu

La troballa d´evidències «recents» de la presència d´aigua líquida a Mart, a partir d´imatges captades per la Mars Global Surveyor (MGS) de la NASA, suggereix per primera vegada que és un planeta «actiu» capaç de remodelar la seva superfície i que, de fet, ho ha estat fent durant els últims anys. Segons experts en geologia marciana, el descobriment dels científics de la NASA, que publica avui la revista Science, és innovador perquè per primera vegada s´ha determinat «que recents» són les rases dibuixades per l´aigua fluint en els vessants dels cràters del planeta vermell.
Les fotografies preses en 2004 i 2005 per la MSG mostren dos dipòsits de sediments brillants situats en vessants de cràters que suggereixen que l´aigua hauria arrossegat material en algun moment durant els últims set anys. El geòleg del Centre d´Astrobiologia (CAB) Jesús Martínez-Frías va explicar que ja es coneixien evidències de la possible existència d´aigua en el passat de Mart, gràcies a imatges de torrenteres i altres empremtes en la superfície, però no se sabia que Mart era actiu des d´un punt de vista geomorfològic.
El nou treball apunta que l´aigua líquida hauria emergit a la superfície i hauria fluid «breument» pels vessants abans d´evaporar-se o congelar-se.
Segons Martínez-Frías, la troballa és «una altra peça més per identificar potencials àrees d´interès a Mart», i encara que sí existeixen evidències que hi podria haver aigua subterrània, es desconeix encara si aquesta és «freda o calenta», i si la vida seria possible sota de la superfície.

Font: Diari de Girona (8 de desembre de 2006).

dijous, 7 de desembre del 2006

La Nasa obté proves que hi podria haver aigua líquida a Mart

La sonda de la Nasa Mars Global Surveyor ha trobat proves que indiquen que hi podria haver aigua en estat líquid a la superfície de Mart. Segons va explicar ahir l'agència espacial nord-americana, en les fotografies preses per la sonda entre els anys 2000 i 2005 apareixen rierols als vessants dels cràters volcànics que poblen la superfície del planeta Vermell.
Segons sembla, aquests rierols s'eixamplen a mesura que van baixant dels volcans i formen una mena de deltes quan arriben a baix. Precisament, el fet que es vagin eixamplant és el que va fer adonar als científics nord-americans que es tractava de llits d'aigua. "Pot ser aigua salina, que tingui una gran quantitat de sediments, una aigua àcida. Encara no ho sabem ben bé, però és definitivament aigua", va explicar Kennet Edgett, un dels responsables de la troballa.
D'altra banda, el president del laboratori de San Diego que ha coordinat els treballs d'investigació va assenyalar que es van adonar que hi podria haver líquid a la superfície perquè les imatges aèries canviaven a mesura que anava passant la sonda. L'aspecte canviant d'aquests rierols fa sospitar que l'aigua podria estar amagada al subsòl del planeta.
Fins ara la Nasa només tenia proves que hi havia hagut aigua a Mart fa milions d'anys. Aquesta nova prova obre noves possibilitats de cara a poder realitzar la primera missió tripulada al planeta més proper a la Terra.

A la imatge de l'esquerra de 1999 no es veu el possible dipòsit d'aigua que sí apareix el 2005.

Imatge ampliada del que podria ser el dipòsit d'aigua.


Font textual: Avui (7 de desembre de 2006)
Font gràfica: www.nasa.gov (6 de desembre de 2006)