Pocs minuts després de la mitjanit, hora local del 2 de juny del 2004 es veié un espectacular bòlid des de regions peninsulars tan allunyades com Galícia (en el Nord-oest), Castella (al centre), Extremadura (a l'Oest) i Andalusia (en el Sud), així com des de molts punts de Portugal. Es prengueren fotografies i aparentment el sistema de defensa de la Força Aèria portuguesa detectà per radar l'eco de l'objecte.
D'una gran lluminositat (magnitud entre -4 i -10), la seva lentitud i l’àmplia duració (3 minuts), excloïen la possibilitat d'un meteor. Tampoc fou el rastre d'una reentrada, car els catàlegs internacionals no han registrat cap caiguda de ferralla espacial en aqueixa data.
Un informe preliminar del nostre consoci Vicente-Juan Ballester Olmos es pot veure a: http://www.anomalia.org/g017.htm
Finalment hem conegut l'origen del fenomen: es tractà del llançament d'un míssil balístic francès M45 des d'un submarí submergit en aigües de la Bretanya francesa a les 22,01Z hores (Temps Universal) de l'1 de juny, això són, les 00,01 hora local del 2 de juny. Aparentment el que els observadors veieren fou la separació de la primera etapa del míssil, que a la fi caigué sobre l'oceà Atlàntic.
S’agraeix la informació facilitada del Dr. Jonathan McDowell, director del Smithsonian Center For Astrophysics de la Universitat d'Harvard.
Font: Vicente-Juan Ballester Olmos